هدف این پژوهش، بررسی وضعیت فرهنگی و هنری استان بوشهر و تحلیل فرصتها و تهدیدها در این منطقه ساحلی جنوب غربی کشور براساس شاخصهای فرهنگی است. نویسنده این گزارش مهدی معتمدی و ناظر علمی آن اسماعیل افقهی است.
هدف اصلی تحقیق حاضر توصیف وضعیت فرهنگی و هنری استان آذربایجان غربی؛ شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصتها، ظرفیتهای بومی و تهدیدهای حوزه فرهنگ و هنر استان و شناسایی خواستهها و نیازهای فرهنگی و هنری استان است. نویسنده این گزارش افشار کبیری و ناظر علمی آن اسماعیل افقهی است.
در پژوهش حاضر وضعیت فرهنگی و هنری استان گلستان در بخشهای مختلف بررسی شده تا مهمترین مسائل و موضوعات فرهنگی شناسایی شود. در همین راستا مسئله اصلی تحقیق عبارت است از این که در حال حاضر وضعیت فرهنگی و هنری استان چگونه است؟ نویسنده این گزارش حسین جعفری است.
هدف تحقیق حاضر توصیف وضعیت فرهنگی و هنری استان خوزستان؛ شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصتها، ظرفیتهای بومی و تهدیدهای حوزه فرهنگ و هنر استان و شناسایی خواستهها و نیازهای فرهنگی و هنری این استان است. گزارش توسط محمدرضا فرهادپور نوشته شده است.
گزارشهای استانی ارزشها و نگرشهای ایرانیان 1379 (موج اول)
موج اول پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای ایرانیان در سال 1379 در سراسر ایران اجرا شد. پیشتر گزارش ملی این پیمایش در وبسایت مرکز رصد فرهنگی کشور منتشر شده بود و حال گزارشهای استانی این پیمایش نیز به تدریج منتشر خواهد شد. اولین گزارش استانی مربوط به استان خراسان رضوی است و چون موج اول فقط در مراکز استانها اجرا شد؛ این گزارش مختص شهر مشهد است.
گزارشهای استانی ارزشها و نگرشهای ایرانیان 1394 (موج سوم)
موج سوم پیمایش ملی ارزشهای و نگرشهای ایرانیان بر خلاف دو موج پیشین، از نمونه کشوری شهری و روستایی برخوردار است و همین امر بر اهمیت آن اضافه میکند. پس از انتشار گزارش کشوری این پیمایش، گزارشهای استانی نیز به تدریج در وبسایت مرکز رصد فرهنگی کشور منتشر میشود.
گزارشهای استانی پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی 1398 (موج سوم)
پس از انتشار متن کامل گزارش کشوری موج سوم «پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی در ایران»، اینک متن کامل گزارش مربوط به استان بوشهر در وبسایت مرکز رصد فرهنگی کشور منتشر میشود.
این کتاب در صدد است با مروری بر موضوع فرهنگ و تمدن، عناصر و مولفههای فرهنگی در تعاملهای اجتماعی ملی و بینالمللی و تحول فضای مناسبات فرهنگی در عصر جهانی شدن چارچوبی از ظرفیتها و زمینههای تعاملهای فرهنگی در حوزه جغرافیایی اکو ترسیم کند.
آمارها نشان میدهد ایرانیها برای سفر بیشتر از مسیر زمینی استفاده میکنند و محبوبترین کشور برای سفر خارجی ایرانیها عراق و پس از آن ترکیه، امارات متحدۀ عربی و آذربایجان است و برای سفرهای بومی تهران، مشهد، شیراز و اصفهان انتخابهای اوّل خانوارهای ایرانی است.
تعداد گردشگران خارجی واردشده به ایران تا سال 1398 یعنی قبل از کرونا روند صعودی داشته و در سال 1398 بیش از 8 میلیون نفر به ایران سفر کردهاند. بیشتر این گردشگران بهترتیب از کشورهای عراق، آذربایجان، افغانستان، ترکیه و پاکستان به ایران آمدهاند.
گزارش حاضر فشردهای است از یکی از مجموعه گزارشهای تفصیلی دربارهی «وضعیت و نگرش مسائل جوانان 14 تا 29 سالهی سراسر ایران» است که توسط سازمان ملی جوانان در دی ماه 1381 منتشر شده است. همزمان با روز جوان این گزارش ارزشمند در وبسایت مرکز رصد فرهنگی کشور منتشر میشود.
در سال 1379 سازمان ملی جوانان در 28 مرکز استان کشور در بین نمونهی 34521 نفری از جوانان پیمایشی ملی برگزار کرد که گزارش آن در سال 1380 منتشر شد. همزمان با روز ملی جوان؛ نتایج این پیمایش ملی مهم در وبسایت مرکز رصد فرهنگی کشور منتشر میشود.
رصدخانه مهاجرت ایران وابسته به پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف ویژهنامهای با عنوان «مهاجرتنامه» (گفتارهای تحلیلی-انتقادی درباره ریشهها و پیامدهای مهاجرت ایرانیان) منتشر کرده است که حاوی دادههای و تحلیلهای ارزشمندی است.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی به بررسی بودجه حوزه رسانه و ارتباطات جمعی در لایحه بودجه سال 1401 کل کشور پرداخته است. در این مطلب بخشهای مهم این گزارش به همراه متن کامل آن آمده است. امین طیبطاهر و امین زادهحسین نویسندگان این گزارش تحلیلی هستند.
هر سازمانی برای تحقق اهداف خاصی، ایجاد میشود و تمامی عوامل برنامهریزی و اجرایی آن در جهت تحقق اهداف سازمانی، بسیج و متمرکز میشوند. این کتاب با عنوان «وظایف سیاستگذاری و اجرایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» به تبیین و احصای وظایف سیاستگذاری و اجرایی این وزارتخانه با رویکرد تفویض به ادارات کل استانی میپردازد.