این مقاله به بررسی سیاست‌گذاری‌های تربیتی نهادهای مسجد و مدرسه در ایران پس از انقلاب اسلامی می‌پردازد و نشان می‌دهد که باوجود چالش‌ها، فرصت‌هایی برای بهبود همکاری و هم‌افزایی میان این دو نهاد وجود دارد. یافته‌ها حاکی از آن است که با ایجاد یک نقشه جامع و یکپارچه، می‌توان به تقویت هر دو نهاد و ارتقای کارکردهای تربیتی آن‌ها کمک کرد و شکاف‌های موجود را کاهش داد این مقاله در وبگاه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در مهر 1403 منتشرشده است
پژوهش ارائه‌شده نشان می‌دهد که کشور ایران در ۳۰ سال آینده در اثر نسبت سالمندان، با بحران سالمندی جمعیت مواجه خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰، بیش از یک‌سوم جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند. عوامل مؤثر در این مسئله شامل کاهش بعد خانوار و افزایش تجرد است. چالش‌های مرتبط شامل افزایش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی و نیاز به زیرساخت‌های مناسب برای سالمندان است، این پژوهش در وبگاه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در تیر 1402 منتشرشده است.
این مقاله در وبگاه مرکز بررسی‌های استراتژیک در سال 1401 منتشرشده است و به تحلیل اسنادی قوانین بودجه و تجارب کشورهای مختلف پرداخته است و در آن گزینه‌های سیاستی برای تعریف اعتبارات عمومی با در نظر گرفتن شرایط و اقتضائات ایران ارائه‌شده است
مقالۀ پیش رو با روش فراترکیب تحلیلی در خصوص شناسایی و شناخت ظرفیت نوآوری برای رشد و بقا تهیه‌شده است. با توجه به خلأ موجود در پژوهش‌های پیشین، این مقاله به دنبال شناسایی و تبیین مؤلفه‌های ظرفیت نوآوری است و شکاف نظری موجود در این حوزه را به شکل جامع و دقیق بررسی می‌کند.این تحقیق از طریق شناسایی و تبیین عناصر و مؤلفه‌های مرتبط با ظرفیت نوآوری، عوامل کلیدی و تأثیرگذار بر نوآوری را توضیح می‌دهد. این مقاله در وبگاه مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری در اسفند 1402 منتشرشده است.
مقالۀ پیش رو از سری مقاله‌های پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است که به تحلیل گفتمانی تأثیر پوشش زنان در شبکه‌های خانگی پرداخته است. این پژوهش با توجه به چهار فیلم پربیننده شامل خاتون، جیران، قورباغه و یاغی‌حاکی که در شبکه خانگی منتشرشده‌اند، به‌واسطۀ آزاده‌زینب محمودیان تهیه‌شده است.
مقالۀ «تحلیل تحقق‌پذیریِ اهداف کمّیِ پژوهش و فناوری در ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ پنج‌ساله ﺷﺸﻢ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩی، ﺍﺟﺘﻤﺎﻋی ﻭ ﻓﺮﻫﻨﮕی» در آذر 1401 به همت مهدیه فراز کیش و شهره نصری در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری تهیه و منتشرشده و هدف اصلی پژوهش حاضر تحلیل میزان تحقق اهداف کمّی پژوهش و فناوری در برنامه ششم توسعه بر اساس رویکردی نظام‌مند در چهار دستۀ شاخص‌های دروندادی، بروندادی، پیامدی و اثرگذاری و متعاقباً استخراج درس‌آموزهای کلیدی در راستای تنظیم سند برنامه‌های آتی توسعه کشور است.
مقالۀ «دیپلماسی فرهنگی پیوند قدرت سیاسی و قدرت فرهنگی» به همت محمدرضا دهشیری در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تهیه و منتشرشده است؛ این مقاله با رویکردی نظری در حوزه دیپلماسی فرهنگی به تحلیل تعاریف مختلف، تبیین مفاهیم مشابه و توضیح مهم‌ترین اهداف در رابطه با دیپلماسی فرهنگی پرداخته است.

آمارنامه نوشت‌افزار

ایران نوشت

آمارنامه «ایران نوشت» که در دو مبنای فرهنگ و اقتصاد اطلاعاتی در دو بخش معرفی فناوری صنعت نوشت‌افزار و معرفی فعالین زیست‌بوم نوشت‌افزار ایرانی در وبگاه مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی منتشرکرده است.
مقاله‌های فرهنگ عامه در سه نسخه «فرهنگ عامه؛ فرهنگ عامه چیست؟ چرا اهمیت دارد؟»،«مبانی فرهنگ عامه (2)؛ روش تبیینی در مطالعه فرهنگ عامه»، «مبانی فرهنگ عامه (3)؛ تعریف فرهنگ عامه؛ کاربردی و مناسب»، به تلاش مریم نورنمایی در مرکز تحقیقات صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است.
پژوهش تبارشناسی سیاست‌های فرهنگی در کرۀجنوبی به تحلیل چگونگی شکل‌گیری سیاست صنایع خلاق به سبک کره‌جنوبی با همت محمدجواد بادین‌فکر پرداخته و در آبان 1402 در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ایران منتشر شده است.
مقالۀ شناسایی مکانیزم‌های کنترل راهبردی در سازمان‌های چندرشته‌ای فرهنگی‌هنری به همت عباس رحیمی، رضا بنی‌اسد، محمد رضاعلی و حمیدرضا جعفریان از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
گزارش «بررسی چالش‌های توسعۀ زیست‌بوم فضای‌مجازی در حوزه کودک و نوجوان» را مرکز پژوهش‌های مجلس در آبان 1401 به تلاش عبدالرحیم قاسمی‌نژاد بعد از تصویب «سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی» منتشر کرده است.
سرمایه‌اجتماعی به‌عنوان یکی از ارکان اساسی توسعۀ اجتماعی و اقتصادی، در بستر روابط انسانی و تعاملات اجتماعی است و مرکز رصد فرهنگی کشور یکی‌دیگر از گزارش‌های خود را به این عنوان «ارزیابی وضعیت سرمایه‌اجتماعی در ایران» اختصاص داده است.

اینفوگرافیک بودجه

بودجه فرهنگ 1402 به تفکیک موضوع

مرکز نمافر برای کشف دقیق فرهنگ از بودجۀ کشور، بودجۀ سال 1402 را بر اساس «بودجه‌نمای فرهنگ» در گروه داده‌کاوی و سیاست‌پژوهی نمافر، در 12 زیر مجموعه فرهنگی‌وهنری، طبقه‌بندی کرده است.
گزارش خدمت «اقدامات شاخص دولت مردمی در طول سه سال خدمت دولت شهید رئیسی» در پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری اسلامی منتشر شده است. این گزارش فرآیند سه سال از عملکرد دولت سیزدهم از نظر فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را در گزارشی محدود، گردآوری کرده است.
چکیده‌ای از خلاصه مدیریتی گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی است. خلاصه مدیریتی ( Executive Summary) تشریح کننده رئوس اهداف یک فرآورده پژوهشی بوده که به مخاطب کمک می‌کند درزمانی کوتاه، عمق نکات مورداشاره و جان کلام پژوهش را دریابد، بدون آنکه مجبور باشند همۀ محتوای آن را مطالعه نماید. این گزارش در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی منتشر شده است.
بنابر اعلام روابط‌عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، فراخوان هفدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی به‌منظور پذیرش آثار پژوهشی در سه حوزه فرهنگ، هنر و ارتباطات و معرفی برترین‌های پژوهش فرهنگی، منتشر شد.
اینفوگرافی روبه‌رو گزارش پیش‌بینی جمعیت و خانوار به تفکیک مناطق شهری و روستایی، استان و شهرستان‌ها سال 1403 را نشان می‌دهد که در سایت مرکز آمار منتشر شده است.
نسبت اخلاق با سیاست به‌عنوان یکی از موضوعات اساسی فلسفه سیاسی همواره مورد توجه اندیشمندان و فلاسفه بوده و نظریات مختلفی دربارۀ رابطۀ آنها بیان شده است. برخی از این نظریات بر پایه ترجیح و اهمیت سیاست (سه آموزه تفکیک سیاست از اخلاق، تبعیت اخلاق از سیاست و دوگانگی اخلاق و سیاست) یا یگانگی و وحدت اخلاق و سیاست هستند. پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به‌عنوان مردمی‌ترین انقلاب در تاریخ سیاسی جهان و تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران، تبلور یگانگی دین و سیاست در عرصه عمل بود. بی‌شک اخلاق سیاسی و انتخاباتی در جامعه‌ای که به یگانگی سیاست و اخلاق متعهد و پایبند است، بسیار متفاوت از جامعه‌ای است که به ترجیح و تقدم سیاست باور دارد و نهادهای سیاسی و اجتماعی آن نیز بر همین مبنا شکل گرفته است. پژوهش پیش رو تلاش دارد تا ضمن توضیح رابطه سیاست و اخلاق به بررسی نسبت این دو مقوله در نظام جمهوری اسلامی ایران بپردازد و اصول و ضوابط اخلاقی مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در رقابت های انتخاباتی را بیان و توصیه‌هایی را در این زمینه به نامزدهای انتخاباتی ارائه کند. مقاله به نویسندگی «حسن کریمی‌فرد» در سایت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در خرداد 1403 منتشر شده است.