اینفوگرافی زیر سرانۀ مطالعه در ماه (افراد باسواد 15 ساله و بیشتر ایران) را نشان میدهد و بر مبنای نتایج طرح آمارگیری از فرهنگ رفتاری خانوار در 1399 طراحی شده است.
«کرونا و امر دینی» گزارشی از چالشهای دین و دینداری در مواجهه با پاندمی کرونا در ایران (30 بهمن 1398- 30 خرداد 1399) است که محسن حسام مظاهری آن را زیر نظر پژوهشکدۀ فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نوشته است.
مقالۀ «خودزندگینامهها در جامعهشناسی؛ سنخشناسی اجتماعی خودزندگینامههای حوزویان» را مهدی سلیمانیه، سارا شریعتی، محمدرضا جوادی یگانه و مهدی اعتمادیفرد نوشتهاند و در بهار 1398 در فصلنامۀ انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات منتشر شده است.
مقالۀ «بررسی وضعیت دینداری در ایران: (با تأکید بر دادههای پیمایشهای سه دهۀ گذشته)» مهدی فرجی و عباس کاظمی نوشتهاند و در تابستان 1388 در فصلنامۀ تحقیقات فرهنگی ایران منتشر شده است.
طبق اینفوگرافی زیر که خبرگزاری ایسنا آن را بر مبنای آخرین پیمایش بنیاد ملّی بازیهای رایانهای در سال ۱۴۰۰ طراحی کرده است، برآورد شده از بین ۸۴میلیون ایرانی، ۳۴میلیون نفر بر روی مجموع پلتفرمها، بازی رایانهای انجام میدهند. مردان ۵۹ درصد و زنان ۴۱ درصد این جمعیت را تشکیل میدهند. همچنین در میان استانها، «قم» کمترین و «البرز» بیشترین نسبت بازیکنان را دارد.
اصغری در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو: زلزله درعینحال که شکافهای طبیعی را تحریک میکند، میتواند شکافهای فرهنگی را نیز تکان دهد. زلزله بیش از آنکه یک اتفاق طبیعی باشد، تأثیرات انسانی و فرهنگی دارد که پیش از آن و بعد از آن نیز امتداد دارد. مقایسۀ دادههای فرهنگی قبل و بعد از زلزله اهمیت زیادی دارد که دنیا نیز در زلزلههای اخیر ترکیه و سوریه توجه زیادی به این امر کرده است. کشور ما هم زلزلهخیز است و با ابعاد فرهنگی و اجتماعی آن آشنا شدیم.
محمد اصغری در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو: نبودن سوگ جمعی در مواجهه با زلزلۀ خوی بهعنوان یک مکانیزم تسکینی باعث شد که مسائل فرهنگی و اجتماعی زودتر از موعد مرسوم خودش را نشان دهد. ضروری است اینها را خوب بشناسم و به یک سیاست فرهنگی و اجتماعی در ابعاد آن برسیم.
محمد اصغری در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو: تلاش کردیم که مقایسهای بین ارزشها، اخلاق و شاخصههای فرهنگی مردم خوی قبل و بعد از بحران را داشته باشیم تا بتوانیم به سیاستگذاری در این حوزه کمک کنیم.
گزارش رصد فرهنگی زلزلۀ خوی با عنوان «خوی پس از زلزله، روایت مردمنگارانه» با حضور دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان آذربایجان غربی، فرماندار و امام جمعه خوی و مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی کشور در شهرستان زلزلهزده خوی رونمایی شد.
مقالۀ «نقد و ارزیابی گویههای بهکاررفته در پیمایشهای دینداری در ایران» را علی رضا شجاعیزند نوشته است و تابستان 1393 در فصلنامۀ راهبرد فرهنگ منتشر شده است.
دفتر طرحهای ملّی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات بهمن ماه 1397 در مورد «دیدگاه مردم در خصوص اینستاگرام و فیلترینگ آن» نظرسنجی انجام داده است که گزارش آن در ادامه میآید.