در اطلاعنگاشت زیر پیشبینیشده است که تا سال 1415 جمعیت ایران بهطور مداوم در حال سالمند شدن خواهد بود. این آمار در شهریور سال 1402 توسط مرکز آمار ایران منتشرشده است.
پژوهش ارائهشده نشان میدهد که کشور ایران در ۳۰ سال آینده در اثر نسبت سالمندان، با بحران سالمندی جمعیت مواجه خواهد شد و پیشبینی میشود تا سال ۱۴۳۰، بیش از یکسوم جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند. عوامل مؤثر در این مسئله شامل کاهش بعد خانوار و افزایش تجرد است. چالشهای مرتبط شامل افزایش هزینههای مراقبتهای بهداشتی و نیاز به زیرساختهای مناسب برای سالمندان است، این پژوهش در وبگاه مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در تیر 1402 منتشرشده است.
فناوری اطلاعات و ارتباطات بهعنوان بستر اصلی توسعه در جهان امروز، نیازمند ارزیابی مستمر و تعریف شاخصهای ملی برای سنجش وضعیت سایبری کشورهاست که پژوهشگاه فضای مجازی با طرح «عیار سایبری ایران» به تلاش سیدنصیبالله دوستی مطلق، آن را منتشر کرده است.
به تحلیل وبگاه نمافر در سال جاری، کمدیهای غیر جشنوارهای بر گیشه سینمای ایران تسلط یافتهاند و تنها سه فیلم جشنوارهای در فهرست ده فیلم پرفروش قرار دارند.
مقالۀ پیشرو به روش فراترکیب به شناسایی عوامل مؤثر بر رشد شناختی کودکان از طریق تلویزیون میپردازد و بر اهمیت سیاستگذاریهای رسانهای با تمرکز بر گروههای مختلف مخاطب، بهویژه کودکان، تأکید میکند؛ این مقاله در وبگاه دانشگاه تهران در سال 1403 منتشر شده است.
این مقاله در وبگاه مرکز بررسیهای استراتژیک در سال 1401 منتشرشده است و به تحلیل اسنادی قوانین بودجه و تجارب کشورهای مختلف پرداخته است و در آن گزینههای سیاستی برای تعریف اعتبارات عمومی با در نظر گرفتن شرایط و اقتضائات ایران ارائهشده است
مرکز تحقیقات اجتماعی و دادهکاوی شناخت، اطلاعنگاشت پیشرو را بر اساس پرطرفدارترین موضوعها و کلمههای جستوجو شده در گوگل در سال 2024 منتشر کرده است. این اطلاعنگاشت نشاندهنده بیشترین کلمههای جستوجو شده در ایران شامل «خبر»، «خودرو»، «هوا»، «وام» و «ایرانخودرو» است و در دی 1403 منتشرشده است.
این مقاله به بررسی پیشینه موضوع، تحلیل عناصر دراماتیک و ارائه نتایج نهایی میپردازد. در بخش نخست، به پیشینه بحث توجه میشود و تاریخچه و زمینههای فرهنگی مرتبط با دفاع مقدس بررسی میشود. سپس در بخش دوم، عناصر دراماتیک بهصورت مختصر بحث میشود. در نهایت، بر پایه الگوی ارائهشده، داستان شکار تانک تحلیل میشود. این مقاله را پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در اسفند 1402 منتشر کرده است.
مقالۀ پیش رو با روش فراترکیب تحلیلی در خصوص شناسایی و شناخت ظرفیت نوآوری برای رشد و بقا تهیهشده است. با توجه به خلأ موجود در پژوهشهای پیشین، این مقاله به دنبال شناسایی و تبیین مؤلفههای ظرفیت نوآوری است و شکاف نظری موجود در این حوزه را به شکل جامع و دقیق بررسی میکند. این تحقیق از طریق شناسایی و تبیین عناصر و مؤلفههای مرتبط با ظرفیت نوآوری، عوامل کلیدی و تأثیرگذار بر نوآوری را توضیح میدهد. این مقاله در وبگاه مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری در اسفند 1402 منتشرشده است.
مقالۀ پیش رو از سری مقالههای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است که به تحلیل گفتمانی تأثیر پوشش زنان در شبکههای خانگی پرداخته است. این پژوهش با توجه به چهار فیلم پربیننده شامل خاتون، جیران، قورباغه و یاغیحاکی که در شبکه خانگی منتشرشدهاند، بهواسطۀ آزادهزینب محمودیان تهیهشده است.
پژوهش «مواجهه با اخبار جعلی در مدیریت بحران؛ پژوهشی تطبیقی فراملی از رویههای اروپایی» به تلاش حسن سبحانی در وبگاه پژوهشگاه فضای مجازی در سال 1402 منتشر شده است. این پژوهش تحلیلی با رویکرد مسئلهشناسی به دنبال به حداقل رساندن تولید و انتشار اخبار جعلی است. هدف آن ساختن بسترهای حرفهای و منظم خبررسانی است تا بتواند خبرهای درست، واقعی و دستکارینشده را با تعهد به واقعیت و ایجاد اعتماد عمومی به مخاطبان برساند.