بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴، اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را با ۴۴ درصد رشد به ۱۳۷,۵۵۴,۴۸۳ میلیون ریال (حدود ۱۳ همت) و مجموع اعتبارات بخش فرهنگ و هنر را با ۲۴ درصد افزایش به ۲۱۶,۳۲۰,۰۰۰ میلیون ریال (حدود ۲۱/۶ همت) اعلام کرده است. این رشد نشان‌دهندۀ توجه بیشتر به حوزه فرهنگ و هنر در سال آینده است. این پژوهش در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در بهمن 1403 منتشر شده است.
نظام آموزشی در هر جامعه باید به تقویت هویت دانش‌آموزان بپردازد تا آنان مهارت‌ها و صلاحیت‌های لازم مسئولیت‌های فردی و اجتماعی خود را کسب کنند. این مقاله با رویکرد تحلیلی، به تبیین کارکرد نظام آموزشی در پرورش هویت یادگیرندگان و ارائه توصیه‌های سیاستی برای بهبود این فرآیند می‌پردازد، به‌طوری‌که توجه به ابعاد مختلف هویت و مشارکت ذی‌نفعان، ازجمله معلمان و نهادهای اجتماعی، ضروری است. این مقاله به تأیید پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات در اسفند 1401 منتشرشده است.
در تمامی کشورها قوانینی برای مدیریت مهاجران غیرقانونی وجود دارد. در این اطلاع‌نگاشت که در وبگاه خبرگزاری فارس منتشر شده به برخی از قوانین مربوط به مهاجران غیرقانونی در کشورهای استرالیا، عربستان، روسیه، آلمان، فرانسه، ژاپن، مالزی، آمریکا و انگلیس بررسی و ارائه شده است. این قوانین به منظور ساماندهی وضعیت مهاجران و حفظ امنیت اجتماعی و اقتصادی کشورها طراحی شده‌اند.
حکمرانی داده در عصر دیجیتال به موضوعی کلیدی تبدیل شده که نیازمند بررسی تجربه‌های جهانی و تدوین چارچوب‌های مناسب در ایران است. این گزارش به همت پژوهشگاه فضای مجازی در آبان 1403 منتشرشده است.
تراشه‌ها در دنیای مدرن به عرصۀ رقابت میان قدرت‌های بزرگ تبدیل شده‌اند، به‌ویژه در رقابت چین و ایالات متحده که تهدیدی جدی برای برتری سیلیکون‌ولی محسوب می‌شود؛ این پژوهش که در وبگاه پژوهشگاه فضای مجازی در آبان 1403 به تلاش امید هراتی‌اصل ترجمه و منتشر شده به بررسی سیاست‌ها و روند تولید تراشه‌ها و وابستگی جهانی در این صنعت می‌پردازد.
چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر با جذابیت منحصربه‌فرد خود، میزبان ۱۳ کارگردان تازه‌کار و ۱۹ کارگردان باسابقه است که ابراهیم حاتمی‌کیا با ۷ سیمرغ پیشتاز این دوره محسوب می‌شود؛ این اطلاع‌نگاشت در وبگاه نمافر در بهمن 1403 منتشرشده است.
این مقاله به بررسی سیاست‌گذاری‌های تربیتی نهادهای مسجد و مدرسه در ایران پس از انقلاب اسلامی می‌پردازد و نشان می‌دهد که باوجود چالش‌ها، فرصت‌هایی برای بهبود همکاری و هم‌افزایی میان این دو نهاد وجود دارد. یافته‌ها حاکی از آن است که با ایجاد یک نقشه جامع و یکپارچه، می‌توان به تقویت هر دو نهاد و ارتقای کارکردهای تربیتی آن‌ها کمک کرد و شکاف‌های موجود را کاهش داد این مقاله در وبگاه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در مهر 1403 منتشرشده است
در دنیای دیجیتال امروز، قانون‌گذاری اینترنت به یکی از چالش‌های اساسی کشورهای پیشرفته تبدیل‌شده است. آلمان باهدف ایجاد توازن میان آزادی بیان و حفاظت از حریم خصوصی کاربران، اقدام به وضع قوانینی کرده است که استفاده مسئولانه از فضای مجازی را ترویج می‌کند. اطلاع‌نگاشت زیر را خبرگزارس فارس منتشر کرده است.
پژوهش ارائه‌شده نشان می‌دهد که کشور ایران در ۳۰ سال آینده در اثر نسبت سالمندان، با بحران سالمندی جمعیت مواجه خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰، بیش از یک‌سوم جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند. عوامل مؤثر در این مسئله شامل کاهش بعد خانوار و افزایش تجرد است. چالش‌های مرتبط شامل افزایش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی و نیاز به زیرساخت‌های مناسب برای سالمندان است، این پژوهش در وبگاه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در تیر 1402 منتشرشده است.
فناوری اطلاعات و ارتباطات به‌عنوان بستر اصلی توسعه در جهان امروز، نیازمند ارزیابی مستمر و تعریف شاخص‌های ملی برای سنجش وضعیت سایبری کشورهاست که پژوهشگاه فضای مجازی با طرح «عیار سایبری ایران» به تلاش سیدنصیب‌الله دوستی مطلق، آن را منتشر کرده است.
مقالۀ پیش‌رو به روش فراترکیب به شناسایی عوامل مؤثر بر رشد شناختی کودکان از طریق تلویزیون می‌پردازد و بر اهمیت سیاست‌گذاری‌های رسانه‌ای با تمرکز بر گروه‌های مختلف مخاطب، به‌ویژه کودکان، تأکید می‌کند؛ این مقاله در وبگاه دانشگاه تهران در سال 1403 منتشر شده است.
داده‌نگار زیر را مرکز تحقیقات اجتماعی و داده‌کاوی شناخت در دی 1403 منتشر کرده؛ این داده‌نگار سطح دسترسی به اینترنت همراه در ایران را نشان داده است.
این مقاله در وبگاه مرکز بررسی‌های استراتژیک در سال 1401 منتشرشده است و به تحلیل اسنادی قوانین بودجه و تجارب کشورهای مختلف پرداخته است و در آن گزینه‌های سیاستی برای تعریف اعتبارات عمومی با در نظر گرفتن شرایط و اقتضائات ایران ارائه‌شده است