نویسنده

  • تصویر معصومه رخشا

    معصومه رخشا

آمارنامه پژوهشی

اطلس مردم‌نگاری سرزمین

اطلس مردم‌نگاری سرزمین سعی کرده ابزار بسیار مفید و سودمندی برای مدیریت حجم زیادی از داده‌های فرهنگی، اجتماعی، مکانی، اقتصادی، جمعیتی ارائه دهد، این آمارنامه پژوهشی در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در آذر 1403 منتشرشده است.
تصویر اطلس مردم‌نگاری سرزمین

اهداف اطلس مردم‌نگاری سرزمین:

ارائه اطلاعات و معرفی فرهنگ‌های محلی ایران در حوزه‌های فرهنگی که فرهنگ ملی را در سیمای کلان خود شکل می‌بخشند. نتایج مطالعات عناصر کلیدی فرهنگ ایرانی چون مطالعه مردم شناختی حوزه فرهنگی، پوشاک، خوراک، آیین، پزشکی مردمی، قصه‌ها و ادبیات شفاهی، بازی و ورزش و غیره که در چارچوب پژوهش‌های مربوط به بانک اطلاعات (مجموعه گزارش‌های پژوهشی مردم‌نگاری سرزمین و سایر پژوهش‌های مردم‌شناختی)، قابل‌تعریف است، در این اطلس ارائه‌شده و در دسترس قرار می‌گیرد.

  1. 2. ثبت و ضبط رابطه انسان ایرانی و محیط اجتماعی و فرهنگی را در بستر نقشه جغرافیایی کشور فراهم می‌آورد. این اطلاعات نیز از بانک اطلاعات (مجموعه گزارش‌های مردم‌نگاری سرزمین) استخراج می‌شود.
  2. بررسی و درک تطبیقی تفاوت و همانندی گروه‌های انسانی (قومی، زبانی،شغلی، اجتماعی، اقتصادی و...) و ویژگی‌های هویتی گروه‌های مذکور در اطلس مردم‌نگاری سرزمین ممکن می‌شود.
  3. اطلس مردم‌نگاری سرزمین مجموعه گسترده‌ای از اطلاعات مربوط به میراث ناملموس، طبیعی و حتی ملموس را گردآورده و مانع از فراموشی و نابودی آن‌ها می‌شود.
  4. اطلس یادشده یکی از انواع اصلی اطلس‌های علوم میراثی و هویتی بوده و تولید آن با افزایش سواد میراثی در دو سیمای عمومی و تخصصی آن همراه است.

294491