دفتر طرحهای ملّی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات بهمن ماه 1397 در مورد «دیدگاه مردم در خصوص اینستاگرام و فیلترینگ آن» نظرسنجی انجام داده است که گزارش آن در ادامه میآید.
در عصر حاضر اینترنت یکی از ضروریات مصرفی غیرقابلحذف برای تمام مردم دنیا است و استفاده از این خدمت در تمام دنیا هزینهبر است. بااینحال هزینۀ استفاده از اینترنت در هر کشوری متفاوت است. در این اینفوگرافی که خبرگزاری ایسنا منتشر کرده است، هزینۀ استفاده از اینترنت در برخی از کشورها بهصورت منتخب قابلمشاهده است.
در سال ۲۰۲۲ شرکت گوگل لیستی از پرمخاطبترین عناوین خود منتشر کرده است. پرمخاطبترین عنوانها، اخبار، مردم و ورزشکاران نیز در این لیست قرار گرفتهاند. در این اینفوگرافی که خبرگزاری ایسنا منتشر کرده است، پرمخاطبترینها در این چهار بخش ازجمله «وردل»، - بازی با کلمات -، «اوکراین» و درگذشت «ملکه الیزابت» را مشاهده میکنید.
مقالۀ «سازمانهای مردمنهاد ایران (خیریه) و ذینفعان در رسانههای اجتماعی (مطالعۀ کیفی الگوهای ارتباطی)» را مهدیه نجفیزاده، علی ربیعی و علیاکبر فرهنگی نوشتهاند و در فصلنامۀ انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، دروۀ 17، شمارۀ 65، زمستان 1400 منتشر شده است.
گزارش «فضای مجازی و محصولات دیجیتال» معاونت پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات را حامد طاهری کیا در بهار 1400 نوشته است. این گزارش با تأکید بر نتایج پیمایشها و پژوهشها توصیههای سیاستی در این حوزه ارائه میدهد.
اینفوگرافی زیر را که خبرگزاری ایرنا منتشر کرده است براساس آخرین آماری است که روابط عمومی وزارت ارتباط نشر داده است. براساس این آمار تا 15 آذرماه 1401 تعداد کاربران فعال روبیکا 15میلیون و 300هزار نفر، ایتا 9میلیون و 200 هزار نفر، بله 3میلیون و 300هزار نفر و سروش پلاس 3میلیون و 500هزار نفر است.
مقالۀ «روزنامه و اینترنت؛ واکاوی تحولات صنعت روزنامه در فرایند اینترنتیشدن در ایران» را سیدمحسن بنیجمال و محمد توکل نوشتهاند و در فصلنامۀ انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، دورۀ 17، شمارۀ 65، زمستان 1400 منتشر شده است.
مقالۀ «عکاسی خبری در بستر شبکههای اجتماعی: نظریۀ ارزش نمایشی بنیامین و ریزوماتیک دلوز» را علیرضا فرزین، هادی خانیکی و محمدمهدی فرقانی نوشتهاند و در فصلنامۀ انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، دورۀ 17، شمارۀ 62، بهار 1400 منتشر شده است.
«گزارش نظرسنجی تلفنی از شهروندان تهرانی پیرامون شبکۀ نمایش خانگی» که در ادامه آورده میشود را مرکز افکارسنجی و رصد فرهنگی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سال 1389 انجام داده است.
این گزارش عملکرد آپارات را از تیر 1399 تا تیر 1400 نشان میدهد. در بهار 1400 پهنای باند آن به بیش از 300 گیگابایت بر ثانیه رسید و این یعنی امروز آپارات به یکی از مهمترین بزرگراههای اینترنتی کشور تبدیل شده است.
مرکز توسعۀ فرهنگ و هنر در فضای مجازی، وزارت آموزش و پرورش و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سال 1400 طرح کودکان و اینترنت در ایران (فرصتها و تهدیدها) را انجام دادهاند. در این طرح تلاش شده با جمعآوری دادههای دقیق در مورد تجارب دیجیتالی کودکان، خطرها و فرصتهای فضای مجازی و میزان توجه به حقوق کودکان در فضای مجازی، زمینۀ تدوین سند مدیریت مصرف اینترنت برای کودکان را فراهم کند.
یافتهها و تحلیلهای این گزارش در مورد تحول در فناوری اطلاعات و ارتباطات و تغییراتی که در روند مرجعیت رسانهای و خبری جامعۀ ایران رخ داده است، نشان میدهد که آیندۀ رسانهای ایران و جهان پیچیده، متنوع، متکثر و رقابتی است و سیاستهای رسانهای موجود مانند طرح صیانت از فضای مجازی، فیلترینگ و پارازیتهای ماهوارهای، مواجههای هدفمند و کارآمد با این جهان رسانهای متنوع و رقابتی نیست.
فیلیمو سالانه گزارشی از وضعیت خود منتشر میکند. گزارش حاضر آماری است که توسط کاربران فیلیمو از آذر 98 تا آذر 99 رقم خورده است. این گزارش با نگاه به سالهای ابتدایی فیلیمو تصویر روشنی از فراز و فرود رشد بزرگترین سرویس ویدیوی درخواستی (VOD) ایران را ترسیم میکند.
این گزارش در سال 1394 توسط دفتر مطالعات فرهنگی معاونت پژوهشهای اجتماعی-فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس تهیه و تدوینشده است. متن پیش رو حاصل دو نشست تخصصی است که در خردادماه 1394 با سخنرانی دکتر مهدی منتظر قائم، عضو هیئتعلمی گروه ارتباطا دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در مرکز پژوهشهای مجلس برگزارشده است. گزارش حاضر به اصول سیاستگذاری در حوزه رسانه و ارتباطات جمعی در ایران و موانع و چالشهای پیش روی این فرایند میپردازد.
گزارش «بررسی لایحه بودجه سال 1399 کل کشور؛ حوزه رسانه و ارتباطات جمعی» در دیماه سال 1398 توسط دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ معاونت پژوهشهای اجتماعی-فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس تهیهشده است. گزارش حاضر بر روی تطبیق سیاستهای دولت در لایحه بودجه سال 1399 با اسناد بالادستی در حوزه رسانه و ارتباطات جمعی تمرکز کرده است.
شبکۀ نمایش خانگی فیلیمو هر ساله گزارشی منتشر میکند که وضعیت مخاطبان و استقبال از این شبکه را نشان میدهد. گزارشی که در سال 1398 منتشر شده است، نشان میدهد که استقبال از محتوای ایرانی در فیلیمو بیشتر از محتوای خارجی بوده است.