در این گزارش تلاش شده با شناسایی بازیگران دارای اساسنامه در عرصهٔ هنر و بررسی وظایف و مأموریتهای این دستگاهها، شمایی کلی از ساختار رسمی هنر در ایران ارائه شود.
گزارش «بررسی لایحه بودجه سال 1399 کل کشور؛ حوزه رسانه و ارتباطات جمعی» در دیماه سال 1398 توسط دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ معاونت پژوهشهای اجتماعی-فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس تهیهشده است. گزارش حاضر سهم هر دستگاه و تغییرات در این بخش را مورد بررسی قرار میدهد. مرور آمارها حاکی از تغییرات جدی در بودجه برخی دستگاهها دارد هرچند تغییر جدی در کلیت بودجه را نشان نمیدهد.
وضعیت حوزههای کتاب، نمایش، موسیقی، هنرهای تجسمی و سینمای ایران در سالهای 1393 تا 1397 با توجه به آمارهای وزارت ارشاد به ضمیمۀ یادداشتهایی از هنرمندان، مسئولان و فعالان حوزههای مختلف در گزارش حاضر آمده است. این گزارش در روزنامه جامجام 9 اردیبهشت 1399 منتشر شده است.
در تاریخ 11 اسفند 1400 نشستی تخصصی با حضور حسین میرزایی (مشاور و مدرس حوزه دولت الکترونیک)، کرم حبیبپور گتابی (عضو هیئت علمی گروه جامعهشناسی دانشگاه خوارزمی)، جعفر تنها (هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز) و سیدمسعود حسینی گهر (مسئول IT مرکز رصد فرهنگی) به صورت آنلاین برگزار شد که گزارش مشروح این نشست ارائه میشود.
هدف اصلی این مقاله، بررسی موانع تحقق طرح «پیوست فرهنگی» است. بر اساس ادبیات موجود و مصاحبه، موانع موجود بر سر راه اجرایی شدن طرح مذکور در حوزههای مفهومی، ساختاری و عملیاتی شناسایی شده است.
این کتاب نشان میدهد که چگونه میتوان از علم داده در حل مسائل دنیای واقعی استفاده کرد و تمام مراحل یک پروژه علمی، اجتماعی یا سیاستی را با دادههای متمرکز پوشش داد.
مرکز آمار ایران ﺑﺎ هدف رﺻﺪ وﺿﻌﯿﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ و ﻓﺮهنگی ﮐﺸﻮر از ﻓﺼﻞ ﺑﻬﺎر ﺳﺎل ١٣٩٩ اﻗﺪام ﺑﻪ ﺗﻬﯿﻪ و اﻧﺘﺸﺎر ﻧﺸﺮﯾﻪ «ﮔﺰارش وﺿﻌﯿﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ و ﻓﺮهﻨﮕﯽ اﯾﺮان» ﻧﻤﻮدﻩ است. در مطلب حاضر گزارش مربوط به پاییز 1400 قابل دریافت است. در این گزارش تاثیر کرونا بر آمار فعالیتهای فرهنگی-اجتماعی کاملا محسوس است.
گفتگوی روزنامه ایران با عماد افروغ، عضو کارگروه رصد فرهنگی کشور
تاکنون چهار جلسه کارگروه رصد فرهنگی تشکیل شده و اولین جلسه آن در دولت سیزدهم بهزودی تشکیل خواهد شد. به همین مناسبت روزنامه ایران با عماد افروغ (جامعهشناس و عضو کارگروه رصد فرهنگی) گفتگویی انجام داده است که متن آن در سایت مرکز رصد فرهنگی کشور بازنشر میشود.
گزارش «بررسی لایحه بودجه سال 1399 کل کشور؛ حوزه رسانه و ارتباطات جمعی» در دیماه سال 1398 توسط دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ معاونت پژوهشهای اجتماعی-فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس تهیهشده است. گزارش حاضر بر روی سیاستهای رسانهای این لایحه تمرکز کرده است.
این گزارش ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﯽ وﺿﻊ ﻣﻮﺟﻮد آﻣﺎر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخته و در نهایت این نظام آماری را آﺳﯿﺐ ﺷﻨﺎﺳﯽ میکند. این گزارش در سال 1395 توسط مرضیه حاجیان نوشته شده است.
این کتاب در صدد است با مروری بر موضوع فرهنگ و تمدن، عناصر و مولفههای فرهنگی در تعاملهای اجتماعی ملی و بینالمللی و تحول فضای مناسبات فرهنگی در عصر جهانی شدن چارچوبی از ظرفیتها و زمینههای تعاملهای فرهنگی در حوزه جغرافیایی اکو ترسیم کند.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی به بررسی بودجه حوزه رسانه و ارتباطات جمعی در لایحه بودجه سال 1401 کل کشور پرداخته است. در این مطلب بخشهای مهم این گزارش به همراه متن کامل آن آمده است. امین طیبطاهر و امین زادهحسین نویسندگان این گزارش تحلیلی هستند.
هر سازمانی برای تحقق اهداف خاصی، ایجاد میشود و تمامی عوامل برنامهریزی و اجرایی آن در جهت تحقق اهداف سازمانی، بسیج و متمرکز میشوند. این کتاب با عنوان «وظایف سیاستگذاری و اجرایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» به تبیین و احصای وظایف سیاستگذاری و اجرایی این وزارتخانه با رویکرد تفویض به ادارات کل استانی میپردازد.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همانند سالهای گذشته در سالنامه 1399 نیز مهمترین آمار مربوط به فرهنگ و هنر را منتشر کرده است. شایان ذکر است در این سال به دلیل شیوع بیماری کرونا بسیاری از فعالیتهای فرهنگی و هنری تعطیل شدند و به همین دلیل این شاخصها نسبت به سالهای قبل کاهش قابل توجهی داشتند.