این گزارش یکی دیگر از گزارش‌های مرکز رصد فرهنگی کشور است که به بررسی سرانه مطالعه و عوامل مؤثر بر آن در ایران می‌پردازد و نشان می‌دهد که 54 تا 66 درصد جمعیت به مطالعه کتاب‌های غیردرسی می‌پردازند. همچنین، میانگین زمان مطالعه روزانه بین 13 تا 32 دقیقه است و استان تهران با سرانه مطالعه بالاتر، ازنظر تعداد کتابخانه به ازای هر صد هزار نفر در وضعیت مناسبی قرار ندارد.
اطلاع‌نگاشت مقابل نشان می‌دهد که در شش‌ماهه نخست سال 1402، با ثبت 12.465 فوتی ناشی از حوادث جاده‌ای، ضرورت فرهنگ‌سازی و آموزش درزمینۀ ایمنی جاده‌ها بیش‌ازپیش احساس می‌شود، این اطلاع‌نگاشت در وبگاه مرکز آمار در بهمن 1402 منتشرشده است.
پژوهش ارائه‌شده نشان می‌دهد که کشور ایران در ۳۰ سال آینده در اثر نسبت سالمندان، با بحران سالمندی جمعیت مواجه خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰، بیش از یک‌سوم جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند. عوامل مؤثر در این مسئله شامل کاهش بعد خانوار و افزایش تجرد است. چالش‌های مرتبط شامل افزایش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی و نیاز به زیرساخت‌های مناسب برای سالمندان است، این پژوهش در وبگاه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در تیر 1402 منتشرشده است.
پژوهش «تحلیل روند تغییرات دین‌داری در ایران» به تلاش سیدعباس اسدی مله‌خان در وبگاه گروه بررسی‌های راهبردی در بهمن 1403 به سفارش انجمن میراث اسلامی تهیه و منتشرشده است؛ این پژوهش تحلیلی ثانویه بر پیمایش‌های ملی در حوزه دین‌داری در ایران از سال 1353 تا 1402 داشته است.
گزارش‌ شماره (85) مرکز رصد فرهنگی در شهریور 1403 به همت محمدامین صبوری تهیه و تدوین شده؛ این گزارش به تحلیل و بررسی امید اجتماعی در میان مردم در مقایسۀ پیش از انتخابات و بعد از انتخابات 1403 پرداخته است.
گزارش «رفتار رأی‌دهی جامعه ایرانی» با همکاری مرکز تحلیل اجتماعی (متا) در زمستان 1402 تهیه و تنظیم شده است و این گزارش تحلیلی بر رفتار رأی دهندها و همین‌طور رفتار رأی ندهنده‌ها انجام داده است.
مقالۀ تمایل به فرزندآوری در ایران به‌همت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تهیه و تدوین شده؛ این مقاله به سوال‌هایی درخصوص اینکه چه مسائلی برای فرزندآوری تعیین‌کننده و محدود کننده است، پاسخ داده است.
گزارش تحلیل نگرش رهپویان پیاده‌روی اربعین یکی‌دیگر از گزارش‌های مرکز رصد فرهنگی کشور، که به کوشش محمدحسین علیمردانی و علی فلاحی تهیه شده است و به مرور برخی از مهم‌ترین مطالعات کمی و کیفی مرتبط با پیاده‌روی اربعین پرداخته و تلاش شده تا به‌تحلیل ابعاد مختلف این رویداد از منظرهای گوناگون فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بپردازد.
گزارش مردم و مسجد با نگاهی علمی و فرهنگی به بررسی حضور نمازگزاران در مساجد پرداخته است، این گزارش به همت فاطمه‌سادات فیروزآبادی و علی فلاحی در شهریور 1403 برای مرکز رصد فرهنگی کشور تهیه شده است.

بیش از دو سوم جامعه ایرانی مشتاق زیارت اربعین هستند

از گزارش «وضعیت فرهنگی ارتباطی محرم ۱۴۴۵» در ایلام رونمایی شد

محمد اصغری، مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی کشور گفت: در جدیدترین گزارش مرکز رصد فرهنگی کشور، بر اساس تجمیع داده‌های پژوهشی مراکز مختلف، چیزی حدود ۷۲ درصد از افراد بالای ۱۸ سال شیعه ایرانی برای زیارت اربعین ابراز تمایل کرده‌اند. این عدد تقریبا مشابه سال گذشته است.
مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی کشور با اشاره به پخش شدن چندباره داده‌های مخدوش درباره میل به مهاجرت ایرانیان در فضای رسانه‌ای کشور گفت: این‌طور نیست که، چون مثلا مخاطبان کانال مجازی شما در یک نظرسنجی آنلاین گفته‌اند که می‌خواهند مهاجرت کنند، پس مثلا ۶۰ درصد از مردم در پی مهاجرتند؛ این چنین ادعا‌هایی وهن علم است.

مرکز رصد فرهنگی کشور برگزار می‌کند:

داده‌خوانی مهاجرت

دومین جلسه از سلسله جلسه‌های داده‌خوانی مسائل فرهنگی و اجتماعی با تمرکز بر موضوع مهاجرت برگزار می‌شود.