این گزارش ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﯽ وﺿﻊ ﻣﻮﺟﻮد آﻣﺎر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخته و در نهایت این نظام آماری را آﺳﯿﺐ ﺷﻨﺎﺳﯽ میکند. این گزارش در سال 1395 توسط مرضیه حاجیان نوشته شده است.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همانند سالهای گذشته در سالنامه 1399 نیز مهمترین آمار مربوط به فرهنگ و هنر را منتشر کرده است. شایان ذکر است در این سال به دلیل شیوع بیماری کرونا بسیاری از فعالیتهای فرهنگی و هنری تعطیل شدند و به همین دلیل این شاخصها نسبت به سالهای قبل کاهش قابل توجهی داشتند.
چارچوب آمار فرهنگی(FCS) یک ابزار برای سازماندهی آمار فرهنگی ملی و بین المللی است که بر پایه مفهوم و درک مشترکی از فرهنگ استوار است و سنجش طیف گستردهای از اصطلاحات فرهنگی را بدون در نظر گرفتن خاصیت اقتصادی و اجتماعی تولید آن امکانپذیر میکند و از طریق بیان تعاریف استاندارد، ارائه اطلاعات قابل مقایسه بینالمللی امکانپذیر خواهد بود.
دادهها و اطلاعات تولیدشده تا زمانی که در اختیار پژوهشگران برای نگارش تحلیلهای ثانویه و دیگر پژوهشهای کیفی قرار نگیرد، نمیتواند منشأ تصمیمگیری و سیاستگذاری شود. یادداشت حاضر سرمقاله شماره جدید مجله «نمایه پژوهش» است که به تازگی منتشر شده است.
نشریه آمار فرهنگ (ویرایش 2019) مجموعه ای از شاخص های مربوط به فرهنگ نظیر اشتغال فرهنگی، تجارت بین المللی کالاهای فرهنگی، شرکت های فرهنگی، مشارکت فرهنگی و استفاده از اینترنت برای اهداف فرهنگی، و همچنین فرهنگ خانگی و دولتی را ارائه می دهد. این آمارنامه به زبان انگلیسی و توسط دفتر انتشارات اتحادیه اروپا منتشر شده است.
گزارش وضعیت اجتماعی و فرهنگی ایران حاوی مجموعه ای از آخرین اطلاعات اجتماعی و فرهنگی کشور است که تهیه و انتشار آن توسط مرکز آمار ایران از بهار سال 1399 آغاز شده است.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همانند سالهای گذشته در سالنامه 1398 نیز مهمترین آمار مربوط به فرهنگ و هنر را منتشر کرده است. این سالنامه فقط شامل اطلاعات مربوط به حوزه کاری و وظایف محوله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، فلذا آمار مندرج در این مجموعه شامل عملکرد سایر دستگاههایی که به نوعی دارای فعالیت فرهنگی هستند نمیشود.
گلچینی از آمار فعالیتهای فرهنگی 19 نهاد زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ازجمله سه معاونت امور فرهنگی، هنری و مطبوعاتی و سازمانهای وابسته در این سالنامه منتشر شده است. هدف اصلی از انتشار سالنامه آماری «فرهنگ و هنر» انعکاس حرکت و قدمهای فرهنگی است
این سالنامه شامل مهمترین آمار سه معاونت فرهنگی، هنری ومطبوعاتی و همچنین سازمانهای وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ازجمله سازمان سینمایی، اوقاف، و فرهنگ و ارتباطات اسلامی است. گزیدهای از آمارها که مهمترین اقلام محسوب میشود و نشاندهندهی حرکت بخش فرهنگ است در سالنامه ارائه میشود.
در این سالنامه آمارهای مهمی مانند: تعداد عناوین و شمارگان کتابهای منتشر شده، تعداد عناوین رسانه های چاپی و الکترونیکی، تعداد عناوین نمایشهای تولید و اجرا شده، تعداد سینماها، تعداد سالنهای سینما، تعداد کتابخانههای عمومی و اعضای آن، تعداد موسسات فرهنگی هنری چند منظوره و ... ارایه شده است.
سالنامه آماری فرهنگ و هنر سال 1394 مشتمل بر ۲۰ فصل است. در ابتدای هر فصل واژهها و مفاهیم با اقلام آماری تعریف میشود تا کاربران برداشت مشترکی از اقلام آماری داشته باشند و در ادامه اطلاعات آماری حوزه از سال 1381 تا سال 1394 به صورت سری زمانی در قالب جداول و نمودارها ارائه شده است.
گزارش اقدامات، عملکرد و دستاوردهای معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1393 تا هفته دولت در سال 1399 بر اساس برنامههای ارائه شده توسط وزرای وقت به مجلس در سالهای تصدی تنظیم شده است.
در این گزارش شرح وظایف سازمانی، تقویم فعالیتهای فرهنگی، مشروح فعالیتها، مشکلات، موانع و پیشنهادهای هر یک از زیرمجموعههای سازمانی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شده است.
در گزارش حاضر مهمترین اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بین سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ معرفی شده است. ساختار گزارش به تفکیک معاونتها و سازمانهای زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد سامان یافته است.