گزارش‌ شماره (85) مرکز رصد فرهنگی در شهریور 1403 به همت محمدامین صبوری تهیه و تدوین شده؛ این گزارش به تحلیل و بررسی امید اجتماعی در میان مردم در مقایسۀ پیش از انتخابات و بعد از انتخابات 1403 پرداخته است.
بررسی پدیده ارزهای دیجیتال سرگرمی محور، یکی‌دیگر از گزارش‌های مرکز رصد فرهنگی است و با همکاری پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات؛ تدوین شده است، نویسنده این گزارش محمدعلی شاکری با نظارت مجتبی صمدی، تحلیلی بر ارزهای نات‌کوین و همستر داشته که در جامعه ایرانی در فضای مجازی بسیار پرمخاطب شده‌اند.
گزارش آشنایی‌زدایی از تیک‌تاک در مرکز رصد فرهنگی با همکاری پژوهشکدۀ ارتباطات، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به همت محمدعلی شاکری با نظارت مجتبی صمدی در تابستان 1403، به بررسی نقش جایگاه اجتماعی تیک‌تاک در سپهر ارتباطی جهان معاصر پرداخته است.
گزارش تحلیل نگرش رهپویان پیاده‌روی اربعین یکی‌دیگر از گزارش‌های مرکز رصد فرهنگی کشور، که به کوشش محمدحسین علیمردانی و علی فلاحی تهیه شده است و به مرور برخی از مهم‌ترین مطالعات کمی و کیفی مرتبط با پیاده‌روی اربعین پرداخته و تلاش شده تا به‌تحلیل ابعاد مختلف این رویداد از منظرهای گوناگون فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بپردازد.
وضعیت‌شناسی و تحلیل آمارهای سفر ایرانیان یکی‌دیگر از گزارش‌های رصد فرهنگی است که میزان سفرهای ایرانیان مطابق با یافته‌های به‌دست‌آمده از پیمایش ملی سبک زندگی ایرانیان و پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان (1402) را بررسی کرده است.
گزارش مردم و مسجد با نگاهی علمی و فرهنگی به بررسی حضور نمازگزاران در مساجد پرداخته است، این گزارش به همت فاطمه‌سادات فیروزآبادی و علی فلاحی در شهریور 1403 برای مرکز رصد فرهنگی کشور تهیه شده است.
سرمایه‌اجتماعی به‌عنوان یکی از ارکان اساسی توسعۀ اجتماعی و اقتصادی، در بستر روابط انسانی و تعاملات اجتماعی است و مرکز رصد فرهنگی کشور یکی‌دیگر از گزارش‌های خود را به این عنوان «ارزیابی وضعیت سرمایه‌اجتماعی در ایران» اختصاص داده است.
گزارش «پژواک یک نامه» به همت امیرعباس گلستانی و علیرضا پورجعفری، در بهار 1403 با نظارت مجتبی صمدی، برای مرکز رصد فرهنگی به‌منظور بررسی ابعاد فرهنگی و رسانه‌ای نامۀ مقام‌معظم‌رهبری (مدظله) تهیه شده است.
گزارشی دیگر از مرکز رصد فرهنگی در خصوص آثار و ابعاد پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون برن با همت علی فلاحی تدوین شد؛ این گزارش با نگاهی کارشناسی ابعاد مختلف پیوستن به کنوانسیون برن را بررسی می‌کند.

گزارش رصد فرهنگی (60)

آیندۀ فرهنگی در اکسپو

گزارش «آیندۀ فرهنگی در اکسپو؛ از دبی 2020 تا اوزاکا 2025با تأکید بر عملکرد ایران» به کوشش مرکز رصد فرهنگی در دی1402 منتشر شده است.
پارک‌های موضوعی با محوریت فرهنگ یا پارک‌های فرهنگی، از مهم‌ترین بخش‌های فضای سبز شهرهاست که نقش بسزایی در بهبود کیفیت زندگی افراد و حفظ فرهنگ و تاریخ جامعه دارند. این پارک‌ها با ارائه فضاهایی مناسب تفریح، آموزش و ترویج هنر و علم به ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی جامعه کمک می‌کند. مرکز رصد فرهنگی گزارش را در بهمن 1402 منتشر کرده است.
این پژوهش ضمن تدوین چارچوب مفهومی، بررسی تحولات ویدئوی درخواستی در سطح جهان و ایران، وضعیت فعلی سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری و افکارعمومی در ایران، مسائل ویدئوی درخواستی، مسائل تنظیم‌گری ویدئوی درخواستی و آینده تحولات ویدئوی درخواستی، به ارائه توصیه‌های سیاستی پرداخته شده است، این طرح با نظارت مجتبی صمدی (رئیس پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات) و علی فلاحی (مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی کشور) تهیه شده است.
این گزارش ملی سالانه 1402، در دبیرخانه مرکز رصد فرهنگی تهیه شده است؛ شامل توصیف و تحلیل دوازده موضوع مهم و اولویت‌دار فرهنگی کشور بر اساس به روزترین پیمایش‌ها و نظرسنجی‌ها است. دوازده موضوع مهم این مجلد عبارت است از: وضعیت ایران در پیمایش ارزش‌های جهانی؛ وضعیت دین‌داری در ایران؛مسئله حجاب و پوشش زنان در جامعه ایران؛ خانواده و جمعیت در ایران؛ وضعیت فرهنگی جوانان؛ ارزش‌های اخلاقی در جامعه ایران؛ اعتماد نهادی و عمومی در ایران؛ وضعیت امید و رضایتمندی اجتماعی در ایران؛ پنداشت ایرانیان از عدالت و نابرابری، ارزش‌ها، نگرش‌ها و رفتارهای اقتصادی در جامعه ایران؛ وضعیت صنایع فرهنگی و خلاق در ایران و مهاجرت بین المللی از/ به ایران.
گزارش «رفتار رأی‌دهی جامعه ایرانی» با همکاری مرکز تحلیل اجتماعی (متا) در زمستان 1402 تهیه و تنظیم شده است و این گزارش تحلیلی بر رفتار رأی دهندها و همین‌طور رفتار رأی ندهنده‌ها انجام داده است.

گزارش رصد فرهنگی (56)

رسانه و مقاومت فلسطین

گزارش «رسانه و مقاومت فلسطین» در که ششمین گزارش رصد بین‌الملل مرکز رصد فرهنگی کشور است، در آذرماه 1402 منتشر شده است.