گزارش تحلیل نگرش رهپویان پیاده‌روی اربعین یکی‌دیگر از گزارش‌های مرکز رصد فرهنگی کشور، که به کوشش محمدحسین علیمردانی و علی فلاحی تهیه شده است و به مرور برخی از مهم‌ترین مطالعات کمی و کیفی مرتبط با پیاده‌روی اربعین پرداخته و تلاش شده تا به‌تحلیل ابعاد مختلف این رویداد از منظرهای گوناگون فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بپردازد.
سرمایه‌اجتماعی به‌عنوان یکی از ارکان اساسی توسعۀ اجتماعی و اقتصادی، در بستر روابط انسانی و تعاملات اجتماعی است و مرکز رصد فرهنگی کشور یکی‌دیگر از گزارش‌های خود را به این عنوان «ارزیابی وضعیت سرمایه‌اجتماعی در ایران» اختصاص داده است.
دبیرخانه رصد فرهنگی کشور شهادت جانگداز مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت و دبیر کل حزب الله لبنان «آیت‌الله سید حسن نصرالله رضوان‌الله علیه»، مرد آزادی خواه جهان اسلام را تبریک و تسلیت عرض می‌کند.
گزارش مردم و مسجد با نگاهی علمی و فرهنگی به بررسی حضور نمازگزاران در مساجد پرداخته است، این گزارش به همت فاطمه‌سادات فیروزآبادی و علی فلاحی در شهریور 1403 برای مرکز رصد فرهنگی کشور تهیه شده است.
وضعیت‌شناسی و تحلیل آمارهای سفر ایرانیان یکی‌دیگر از گزارش‌های رصد فرهنگی است که میزان سفرهای ایرانیان مطابق با یافته‌های به‌دست‌آمده از پیمایش ملی سبک زندگی ایرانیان و پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان (1402) را بررسی کرده است.
مؤسسه یوگا به سفارش اکونومیست مصاحبه تلفنی درخصوص مناقشه اخیر رژیم صهیونیستی و حماس با روش مصاحبه تلفنی به تعداد نمونۀ 1651 نفر بزرگ‌سال آمریکایی انجام داده است. این نظرسنجی در تارنمای مرکز تحقیقات صداوسیما منتشر شده است.
اینفوگرافی زیر باعنوان «فروش ۷ روز سینمای چین؛ ۴۴ برابر درآمد گیشه سینمای ایران در سال ۱۴۰۲» در وبگاه نمافر منتشر و این اینفوگرافی لزوم حضور سینمای ایران در بازارهای بین‌المللی را نمایش داده است.
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در راستای مأموریت‌ها و وظایف خود و به‌منظور بررسی رخدادهای فرهنگی جامعه به انتشار سلسه «گزارش فرهنگی» اهتمام ورزیده است. گزارش پیش‌رو، با موضوع «راهکارهای بهره‌گیری از سازمان‌های فرهنگی غیردولتی بین‌المللی در ترویج ارزش‌های فرهنگی جمهوری اسلامی» به‌کوشش حاکم قاسمی منتشر شده است.

گزارش رصد فرهنگی (60)

آیندۀ فرهنگی در اکسپو

گزارش «آیندۀ فرهنگی در اکسپو؛ از دبی 2020 تا اوزاکا 2025با تأکید بر عملکرد ایران» به کوشش مرکز رصد فرهنگی در دی1402 منتشر شده است.
اثر حاضر، خلاصه نتیجۀ پژوهشی است در موضوع «بررسی ابعاد جشنواره‌ها و جوایز مهم فرهنگی جهان» به کوشش حاکم قاسمی با نظارت حسین شرف‌الدین در پژوهشکده ارتباطات فرهنگی بین‌المللِ پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سال 1389 انجام شده است.
نمافر با انتشار اینفوگرافی در سایت خود نگاهی به آمار جستجوی موسیقی نواحی ایران در موتور جستجوی گوگل داشته است. این آمار نشان می‌دهد که در طول پنج سال گذشته به‌ترتیب آهنگ ترکی و آهنگ کردی طرفداران بیشتری نسبت به آهنگ‌های محلی دیگر داشته است.
پارک‌های موضوعی با محوریت فرهنگ یا پارک‌های فرهنگی، از مهم‌ترین بخش‌های فضای سبز شهرهاست که نقش بسزایی در بهبود کیفیت زندگی افراد و حفظ فرهنگ و تاریخ جامعه دارند. این پارک‌ها با ارائه فضاهایی مناسب تفریح، آموزش و ترویج هنر و علم به ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی جامعه کمک می‌کند. مرکز رصد فرهنگی گزارش را در بهمن 1402 منتشر کرده است.