تراشه‌ها در دنیای مدرن به عرصۀ رقابت میان قدرت‌های بزرگ تبدیل شده‌اند، به‌ویژه در رقابت چین و ایالات متحده که تهدیدی جدی برای برتری سیلیکون‌ولی محسوب می‌شود؛ این پژوهش که در وبگاه پژوهشگاه فضای مجازی در آبان 1403 به تلاش امید هراتی‌اصل ترجمه و منتشر شده به بررسی سیاست‌ها و روند تولید تراشه‌ها و وابستگی جهانی در این صنعت می‌پردازد.
چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر با جذابیت منحصربه‌فرد خود، میزبان ۱۳ کارگردان تازه‌کار و ۱۹ کارگردان باسابقه است که ابراهیم حاتمی‌کیا با ۷ سیمرغ پیشتاز این دوره محسوب می‌شود؛ این اطلاع‌نگاشت در وبگاه نمافر در بهمن 1403 منتشرشده است.
این مقاله به بررسی سیاست‌گذاری‌های تربیتی نهادهای مسجد و مدرسه در ایران پس از انقلاب اسلامی می‌پردازد و نشان می‌دهد که باوجود چالش‌ها، فرصت‌هایی برای بهبود همکاری و هم‌افزایی میان این دو نهاد وجود دارد. یافته‌ها حاکی از آن است که با ایجاد یک نقشه جامع و یکپارچه، می‌توان به تقویت هر دو نهاد و ارتقای کارکردهای تربیتی آن‌ها کمک کرد و شکاف‌های موجود را کاهش داد این مقاله در وبگاه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در مهر 1403 منتشرشده است
در دنیای دیجیتال امروز، قانون‌گذاری اینترنت به یکی از چالش‌های اساسی کشورهای پیشرفته تبدیل‌شده است. آلمان باهدف ایجاد توازن میان آزادی بیان و حفاظت از حریم خصوصی کاربران، اقدام به وضع قوانینی کرده است که استفاده مسئولانه از فضای مجازی را ترویج می‌کند. اطلاع‌نگاشت زیر را خبرگزارس فارس منتشر کرده است.
پژوهش ارائه‌شده نشان می‌دهد که کشور ایران در ۳۰ سال آینده در اثر نسبت سالمندان، با بحران سالمندی جمعیت مواجه خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰، بیش از یک‌سوم جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند. عوامل مؤثر در این مسئله شامل کاهش بعد خانوار و افزایش تجرد است. چالش‌های مرتبط شامل افزایش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی و نیاز به زیرساخت‌های مناسب برای سالمندان است، این پژوهش در وبگاه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در تیر 1402 منتشرشده است.
فناوری اطلاعات و ارتباطات به‌عنوان بستر اصلی توسعه در جهان امروز، نیازمند ارزیابی مستمر و تعریف شاخص‌های ملی برای سنجش وضعیت سایبری کشورهاست که پژوهشگاه فضای مجازی با طرح «عیار سایبری ایران» به تلاش سیدنصیب‌الله دوستی مطلق، آن را منتشر کرده است.
مقالۀ پیش‌رو به روش فراترکیب به شناسایی عوامل مؤثر بر رشد شناختی کودکان از طریق تلویزیون می‌پردازد و بر اهمیت سیاست‌گذاری‌های رسانه‌ای با تمرکز بر گروه‌های مختلف مخاطب، به‌ویژه کودکان، تأکید می‌کند؛ این مقاله در وبگاه دانشگاه تهران در سال 1403 منتشر شده است.
داده‌نگار زیر را مرکز تحقیقات اجتماعی و داده‌کاوی شناخت در دی 1403 منتشر کرده؛ این داده‌نگار سطح دسترسی به اینترنت همراه در ایران را نشان داده است.
این مقاله در وبگاه مرکز بررسی‌های استراتژیک در سال 1401 منتشرشده است و به تحلیل اسنادی قوانین بودجه و تجارب کشورهای مختلف پرداخته است و در آن گزینه‌های سیاستی برای تعریف اعتبارات عمومی با در نظر گرفتن شرایط و اقتضائات ایران ارائه‌شده است
مرکز تحقیقات اجتماعی و داده‌کاوی شناخت، اطلاع‌نگاشت پیشرو را بر اساس پرطرفدارترین موضوع‌ها و کلمه‌های جست‌وجو شده در گوگل در سال 2024 منتشر کرده است. این اطلاع‌نگاشت نشان‌دهنده بیشترین کلمه‌های جست‌وجو شده در ایران شامل «خبر»، «خودرو»، «هوا»، «وام» و «ایران‌خودرو» است و در دی 1403 منتشرشده است.
این مقاله به بررسی پیشینه موضوع، تحلیل عناصر دراماتیک و ارائه نتایج نهایی می‌پردازد. در بخش نخست، به پیشینه بحث توجه می‌شود و تاریخچه و زمینه‌های فرهنگی مرتبط با دفاع مقدس بررسی می‌شود. سپس در بخش دوم، عناصر دراماتیک به‌صورت مختصر بحث می‌شود. در نهایت، بر پایه الگوی ارائه‌شده، داستان شکار تانک تحلیل می‌شود. این مقاله را پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در اسفند 1402 منتشر کرده است.
مقالۀ پیش رو با روش فراترکیب تحلیلی در خصوص شناسایی و شناخت ظرفیت نوآوری برای رشد و بقا تهیه‌شده است. با توجه به خلأ موجود در پژوهش‌های پیشین، این مقاله به دنبال شناسایی و تبیین مؤلفه‌های ظرفیت نوآوری است و شکاف نظری موجود در این حوزه را به شکل جامع و دقیق بررسی می‌کند.این تحقیق از طریق شناسایی و تبیین عناصر و مؤلفه‌های مرتبط با ظرفیت نوآوری، عوامل کلیدی و تأثیرگذار بر نوآوری را توضیح می‌دهد. این مقاله در وبگاه مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری در اسفند 1402 منتشرشده است.
مقالۀ پیش رو از سری مقاله‌های پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است که به تحلیل گفتمانی تأثیر پوشش زنان در شبکه‌های خانگی پرداخته است. این پژوهش با توجه به چهار فیلم پربیننده شامل خاتون، جیران، قورباغه و یاغی‌حاکی که در شبکه خانگی منتشرشده‌اند، به‌واسطۀ آزاده‌زینب محمودیان تهیه‌شده است.