مقالۀ «تحلیل وضعیت موجود ساماندهی نهادهای فرهنگی کشور با نگاهی به مفهوم و مبانی مهندسی فرهنگی» را غلامرضا گودرزی و محمد شیخزاده نوشتهاند و بهار 1388 در نامۀ پژوهش فرهنگی منتشر شده است.
طرح «جایگاه مهاجران افغانستانی در نظام برنامهریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» را مهدی جعفری خانقاه در سال 1395 برای دفتر مطالعات و برنامهریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشته است.
سامانۀ «مرکز رصد فرهنگی و اجتماعی» آموزش عالی ایران به مناسبت هفتۀ پژوهش با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و ارتباط تصویری دکتر صالحی معاون پژوهشی این وزارتخانه افتتاح شد.
مقالۀ «نظریۀ سینمای دولتی ایران (تحلیل سیاستگذاری سینمای پس از انقلاب با تأکید بر سیاستهای بنیاد سینمایی فارابی)» را مصطفی اسدزاده و حسامالدین آشنا نوشتهاند و در سال 1399 در فصلنامۀ علمی مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی، شمارۀ 34، دورۀ 10 منتشر شده است.
در این گزارش تلاش شده با شناسایی بازیگران دارای اساسنامه در عرصهٔ هنر و بررسی وظایف و مأموریتهای این دستگاهها، شمایی کلی از ساختار رسمی هنر در ایران ارائه شود.
در تاریخ 11 اسفند 1400 نشستی تخصصی با حضور حسین میرزایی (مشاور و مدرس حوزه دولت الکترونیک)، کرم حبیبپور گتابی (عضو هیئت علمی گروه جامعهشناسی دانشگاه خوارزمی)، جعفر تنها (هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز) و سیدمسعود حسینی گهر (مسئول IT مرکز رصد فرهنگی) به صورت آنلاین برگزار شد که گزارش مشروح این نشست ارائه میشود.
این کتاب در صدد است با مروری بر موضوع فرهنگ و تمدن، عناصر و مولفههای فرهنگی در تعاملهای اجتماعی ملی و بینالمللی و تحول فضای مناسبات فرهنگی در عصر جهانی شدن چارچوبی از ظرفیتها و زمینههای تعاملهای فرهنگی در حوزه جغرافیایی اکو ترسیم کند.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی به بررسی بودجه حوزه رسانه و ارتباطات جمعی در لایحه بودجه سال 1401 کل کشور پرداخته است. در این مطلب بخشهای مهم این گزارش به همراه متن کامل آن آمده است. امین طیبطاهر و امین زادهحسین نویسندگان این گزارش تحلیلی هستند.
هر سازمانی برای تحقق اهداف خاصی، ایجاد میشود و تمامی عوامل برنامهریزی و اجرایی آن در جهت تحقق اهداف سازمانی، بسیج و متمرکز میشوند. این کتاب با عنوان «وظایف سیاستگذاری و اجرایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» به تبیین و احصای وظایف سیاستگذاری و اجرایی این وزارتخانه با رویکرد تفویض به ادارات کل استانی میپردازد.
گزارش «آمایش سرزمین در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» توسط علی باصری و رضا مجیدیزاده نوشته شده و دفتر مطالعات و برنامهریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1396 آن را منتشر کرده است. در مطلب حاضر بخشهایی از این گزارش به همراه متن کامل آن ارائه شده است.
کتاب نوشته شده توسط ابراهیم حاجیانی نخستین پژوهش رصدی در حوزه سازمان ها و نهادهای فرهنگی ایران است. در این پژوهش پس از مرور سنخ شناسی طیف وسیع نهادهای فرهنگی فعال کشور، یک چارچوب جامع برای رصد این سازمان ها طراحی شده و سپس بر مبنای این چارچوب، توصیف جامعی از وضعیت کنونی (جاری) سازمان های فرهنگی کشور ارائه شده است. در پایان برخی راهبردها و توصیه ها برای ارتقای خط مشی ها و سیاست های فرهنگی در جهت اجرای نقشه جامعه مهندسی فرهنگی کشور (در ارتباط با دستگاه ها و نهادها) ذکر شده است.
عامل انسانی منبعی راهبردی برای سازمانها محسوب می شود و با توجه به جایگاه مهم سازمانهای فرهنگی در کشور و ماموریت و رسالت آنها در برنامه های توسعه موضوعی در خور تامل قلمداد می شود. پژوهش حاضر که توسط علی اضغر جعفری انجام شده، به این موضوع می پردازد که منابع انسانی سازمانهای فرهنگی در ایران چه وضعیتی دارند؟
بازنگری و بازسازی یا نوسازی ساختاری نهادهای فرهنگی / دینی امروزه به عنوان «مسئله فرهنگی» جدیای تلقی شده است که خسرو طالبزاده در گزارشی با عنوان «بررسی نهادهای فرهنگی برخوردار از بودجه فرهنگی با تاکید بر نهادهای فرادولتی» به آن پرداخته است. این گزارش در سال 1399 توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شده است.
بازنگری و بازسازی یا نوسازی ساختاری نهادهای فرهنگی / دینی امروزه به عنوان «مسئله فرهنگی» جدیای تلقی شده است که خسرو طالبزاده در گزارشی با عنوان «بررسی نهادهای فرهنگی برخوردار از بودجه فرهنگی با تاکید بر نهادهای فرادولتی» به آن پرداخته است. این گزارش در سال 1399 توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شده است.
دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ معاونت پژوهشهای اجتماعی- فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس در تیرماه 1399 در گزارشی به تحلیل عملکرد سیاستی صداوسیما در مواجهه با کرونا پرداخت.
گزارش اقدامات، عملکرد و دستاوردهای معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1393 تا هفته دولت در سال 1399 بر اساس برنامههای ارائه شده توسط وزرای وقت به مجلس در سالهای تصدی تنظیم شده است.
در این گزارش شرح وظایف سازمانی، تقویم فعالیتهای فرهنگی، مشروح فعالیتها، مشکلات، موانع و پیشنهادهای هر یک از زیرمجموعههای سازمانی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شده است.
در گزارش حاضر مهمترین اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بین سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ معرفی شده است. ساختار گزارش به تفکیک معاونتها و سازمانهای زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد سامان یافته است.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی مهر ماه سال 1385 پژوهشی با عنوان «وضعیت هنر در ایران (۱): آشنایی با متولیان عرصه هنر (سازمانها و نهادهای فرهنگی-هنری)» به قلم ابراهیم غلامپور آهنگر منتشر کرد.