پیمایش ملی بازیهای رایانهای در ایران تقریبا هر دو سال یک بار از سال 1389 تاکنون برگزار میشود. دادههای پیمایش ملی سال 1398 در اینفوگرافی حاضر ارائه شده است.
آثار پژوهشی متعددی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام شده که فهرست عناوین برخی از این پژوهشها که به زودی در قالب کتاب و گزارش منتشر خواهد شد در ذیل آمده است.
نتایج نظر سنجی ایسپا در بهمن 1395 نشان میدهد از هر 10 ایرانی شش نفر در شبکههای اجتماعی عضویت دارند و شبکه تلگرام در صدر شبکههای اجتماعی قرار دارد و بیشترین افراد عضو نیز از میان افراد تحصیلکرده دانشگاهی هستند.
وضعیت مصرف شبکه های اجتماعی در ایران چگونه است؟ هر ایرانی روزانه چقدر زمان در شبکههای صرف میکند؟ استفاده از کدام شبکههای اجتماعی روند افزایشی داشته و کدام یک کاهشی بوده؟
در نظرسنجیهای پژوهشگاه فرهنگ و هنر ارتباطات در چهار موج، مهمترین منابع خبری مردم در مورد وضعیت کرونا، از فرودین تا بهمنماه سال 99 پرسیده شده است. طبق یافتههای این نظرسنجی منابع خبری مردم درباره کرونا تغییراتی داشته است.
پژوهش ساماندهی فعالیتهای فرهنگی دستگاهها و نهادهای دولتی فرهنگی در سال 1384 توسط سید احمد حسینی و تحت نظارت افشار امیری انجام شده است. کارفرمای این پروژه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
مرکز مطالعات راهبردی شورای عالی انقلاب فرهنگی در پژوهشی به تحلیل وضعیت کلان فرهنگ کشور پرداخته است. در مطلب حاضر مهمترین نکات این پژوهش آمده. این پژوهش در سال 1389 انجام شده است.
خصیصه بزرگ سینمای ایران در تصویر جهانی آن؛ سینمای کم هزینه، واقع گرایانه با قصههای جهانی و دردمندانه درباره انسان است. در این گزارش مسیر سینمای ایران در سال 1398، از گزارش میراث سال 1397 آغاز و با طرح و نقد و بررسی بررسی جریان سیاستگذاری (سیاستهای اداری و مدیریتی، اقتصادی و مالی) و برنامهریزیهای مرتبط با تولید و پخش و اکران و حضور در جشنوارههای داخلی و خارجی ادامه مییابد. همچنین جریان فیلمسازی سال 1398، از منظر تفکیک نقش نهادهای فیلمسازی در کشور گزارش و بررسی میشود و در نهایت با سخنی کوتاه پیرامون اخبار رخدادهای اعضای خانوادة سینمای کشور بسته پایان می یابد.
این پژوهش به دنبال فهم و شناخت روندهای خبری موجود در رسانههای اجتماعی در سال 1398 و تحلیل آنها جهت اتخاذ سیاستهای مناسب در سالهای آتی است. در این پژوهش، روندهای خبری مهم سال 1398 که در رسانههای اجتماعی بازتاب داشته با روش تحلیل مضمون و از طریق کدگذاری کیفی، مورد ارزیابی قرار گرفته است. به همین جهت بیش از 20 رویداد مهم خبری در سال 1398 شناسایی شده و مورد ارزیابی قرار گرفته است.
در این گزارش که به وضعیت مطبوعات در سال 1398 و روندهای آن در سال 1399 میپردازد، ابتدا سعی شده است مسئله اصلی مطبوعات در ایران و عللی که در ایجاد آن مسئله نقش داشتهاند تشریح و تبیین شوند؛ این کار با مرور رویدادهای سال 1398 صورت میگیرد اما از مرور صرف رویداد به تحلیل وضعیت مطبوعات میرسد. سپس مسایل اقتصادی مطبوعات بررسی میشود و نگاه سنتی به مطبوعات شرح داده میشود. در انتها نیز راهکارهایی سیاستی برای حل مسئله مطرح میشود.
در گزارش حاضر ابتدا وضعیت موجود موسیقی ایران در سال 1398 توصیف شده و در ادامه دو رویداد مهم مرتبط با موسیقی در این سال (حواشی پیرامون قانون اخذ مالیات از اجراهای صحنهای و همخوانی آهنگ ساسی مانکن در مدارس) تشریح شده است. به نظر میرسد این دو رویداد گویای وضعیت موسیقی کشور از نظر اقتصادی، فرهنگی و وضعیت نهادهای سیاستگذاری و متولی است. بر اساس این گزارش موانع بوروکراتیک با ضعفهای مترتب بر ساختار، بودجه و تخصص در دفتر موسیقی به شکل موانعی برای تغییر وضعیت موجود موسیقی هویدا میشود و این دلایل، در پیوند با محدودیتهای ایجادشدهی رسمی در بستر ایدئولوژیک، موجب زوال موسیقی ایرانی در بخش میراثی و فرهنگی میشود. در بخش پایانی این گزارش، روندهای آینده بر اساس وضعیت کنونی توصیف شده است.