-
امیرعباس گلستانی
-
علیرضا پورجعفری
نامۀ سوم رهبر معظم انقلاب اسلامی به دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاههای ایالاتمتحده آمریکا در حالی به نگارش درآمد که امروز وضع انسانی در سرزمینهای اشغالی بهواسطه اقدامهای جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در موقعیت فاجعهآمیزی است که حتی حامیان غربی آن نیز این نسلکشی را با عبارتهای مانند حمام خون یاد میکنند، همچنین مخاطب این نامه مانند دو نامه پیشین ایشان، جوانانی هستند که در این روزها باوجوداین اطلاع از محرومیتهای دانشجویی، بازداشت و مسائلی ازایندست، همچنان دست از ظلمستیزی برنداشته و برخلاف سایر اعتراضهای هیچ نفع مادی برای آنها ندارد اما همچنان در میدان مبارزه قرار دارند.
این جوانان در دستهبندی نسلی بهطور عمده بهعنوان نسل زِد یعنی متولدین سالهای 1997 تا 2012 در ایالاتمتحده تعبیر میشود و زمینه و بستر اصلی زیست رسانهای آنان رسانههایاجتماعی و فضایمجازی است. لازمبهذکر است در این نامه همچون دو نامۀ پیشین دلیل مخاطب جوانان، چهار ویژگی زندهتر بودن حس حقیقتجویی در قلب جوانان، آیندهساز بودن آنان، توانایی خاص جوانان برای یافتن راههای نو برای ساخت آینده و وجدان بیدار آنها در دفاع از کودکان و زنان مظلوم غزه عنوانشده است.
گزارش «پژواک یک نامه» مروری تاریخی به نامههای پیشین مقام معظم رهبری (مدظله) پرداخته و در ادامه مطالب زیر را بررسی کرده است:
- نامه بهمثابه رسانه و چرایی انتخاب آن
- وضعیتشناسی جامعه ایالاتمتحده و جنبش دانشجویی آمریکایی بهمثابه مخاطب نامه
- جوانان مخاطبان اصلی این نامه
- زمینه و بستر صدور و انتشار نامه
- نحوه انعکاس و مواجهه و بازنمایی نامه در رسانهها
- واکنش مقامات و شخصیتهای سیاسی ایالاتمتحده
- ارزیابی انعکاس و اقدامات رسانهای در خصوص نامه
- آثار و پیامدهای فرهنگی و سیاسی نامه
- سیاستها و راهبردهای پیشنهادی
- روایتسازی مناسب در مسیر ترویجی نامه