آنچه پیشِ روی شماست، گزارشی از وضعیت و برخی مسائل فرهنگی ارتباطی دهۀ محرم سال 1445 هجری قمری است که براساس آخرین نتایج نظرسنجی ملی دربارۀ مشارکت و حضور در آیینهای عزاداری دهۀ اول محرم در مرداد 1402 هجری شمسی و همچنین تحلیل و بررسی سیاستی پررنگترین مناقشات فرهنگی در باب دهۀ محرم امسال ازجمله حسینیههای رسانهای و تحولات جدید حوزۀ مداحی و هیئت است.
گزارش حاضر روند و تحولات جمعیتی کشور ایران را با تأکید بر چالشها و مسائل جمعیتی موردمطالعه و بررسی قرار داده است. در این مسیر به مهمترین چالش جمعیتی در کشور توجه شده که باروری زیر سطح جانشینی است.
آخرین یافتهها در مورد وضعیت فرهنگی کشور با حضور مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی کشور، در جلسۀ غیررسمی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز ارائه و موردتحلیل قرار گرفت.
نشریۀ حاضر که تحتعنوان «گزیدۀ نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1395» بهوسیلۀ مرکز آمار ایران ارائه شده است، حاوی گزیدهای از اوّلین و مهمترین یافتههای سرشماری است. این نشریه اطلاعات کلّی و اجمالی را ارائه میکند و هدف از تدوین آن، پاسخگویی به نیازهای کاربران اطلاعات سرشماری است.
«ارتباطات بینالمللی و جهانی فرهنگ» پنجمین گزارش از سلسله گزارشهای توصیههای سیاستی دربارۀ مسائل فرهنگی و هنری است که در معاونت پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات بهوسیلۀ مهرداد محمدی تدوین شده است.
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در خردادماه 1389 نظرسنجی تلفنی از مردم مشهد دربارۀ مهمترین مسائل و موضوعات جامعه انجام داده است که گزارش آن در ادامه میآید.
مقالۀ «تحلیل وضعیت موجود ساماندهی نهادهای فرهنگی کشور با نگاهی به مفهوم و مبانی مهندسی فرهنگی» را غلامرضا گودرزی و محمد شیخزاده نوشتهاند و بهار 1388 در نامۀ پژوهش فرهنگی منتشر شده است.