پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای ایرانیان با هدف ارائه یک تصویر عمومی از وضعیت فرهنگی کشور و تحلیل مستمر روند تحولات فرهنگی در فاصلههای زمانی مشخص در تمامی استانهای کشور اجرا شد.
حساسیت سن کودکان باعث میشود میزان و چگونگی استفاده آنها از اینترنت و بازیهای دیجیتال اهمیت مضاعف پیدا کند. در این گزارش آمارهایی در این خصوص ارائه شده است.
در گزارش «نمای نزدیک- پلتفرم رایانه: بازیابی» سعی شده است تحلیل آماری نسبتا جامعی از میزان و نحوهی بازی کردن بر روی رایانههای شخصی و لپتاپ در کل کشور ارائه شود.
این گزارش تأکید میکند که به دلیل آنچه بودجه پنهان فرهنگی مینامد و البته پراکندگی این بودجه، میزان دقیق اعتبارات در حوزه فرهنگ قابلسنجش و محاسبه نیست. نکته مهم آنکه این گزارش تأکید میکند بودجه پنهان فرهنگ، رقمی چشمگیر است.
در سال ۱۳۹۳، شورای عالی انقلاب فرهنگی متنی تحت عنوان «اصول و سیاستهای موسیقی در کشور» تدوین کرد؛ اما نخبگان و نمایندگان حوزه موسیقی بر این نظر بودند که در تدوین این سند، جامعه موسیقی نقشی نداشته است. علاوه بر این، سند رویکردی منفی به موسیقی داشته و ملاکهای تفسیری برای مجریان عرصه موسیقی ارائه کرده است. به دلیل اهمیت این سند و تأثیرگذاری چنین اسنادی بر وضعیت فرهنگ و هنر کشور مقرر شد مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با همکاری نمایندگان عرصه موسیقی سند جدیدی تدوین کند که در نهایت در قالب کتاب حاضر منتشر شد.
مرکز آمار ایران طرح آمارگیری از فرهنگ رفتاری خانوار در سال 1396 را در نقاط شهری و روستایی برای افراد 15 سال و بیشتر انجام داد. خلاصهای از نتایج این طرح در اینفوگرافی حاضر ارائه شده است.
نظرسنجیها نشان میدهد در دوران کرونا، تغییرات اساسی در بنیان اعتقادات دینی مردم رخ نداده است و برخی مناسک مانند دعا کردن و اهمیت خدا در زندگی بیشتر نیز شده است.
هدف پایگاه دادههای فرهنگی، نمایش تصویری و نموداری وضعیت موجود شاخصهای فرهنگی و هنری کشور است. در این پایگاه داده متن کامل پیمایشهای ملی مهم کشور در دهههای اخیر به تفکیک استان و گویهها در دسترس است.
پیمایش ملی بازیهای رایانهای در ایران تقریبا هر دو سال یک بار از سال 1389 تاکنون برگزار میشود. دادههای پیمایش ملی سال 1398 در اینفوگرافی حاضر ارائه شده است.