محمد اصغری، مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی کشور گفت: در جدیدترین گزارش مرکز رصد فرهنگی کشور، بر اساس تجمیع دادههای پژوهشی مراکز مختلف، چیزی حدود ۷۲ درصد از افراد بالای ۱۸ سال شیعه ایرانی برای زیارت اربعین ابراز تمایل کردهاند. این عدد تقریبا مشابه سال گذشته است.
مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی کشور با اشاره به پخش شدن چندباره دادههای مخدوش درباره میل به مهاجرت ایرانیان در فضای رسانهای کشور گفت: اینطور نیست که، چون مثلا مخاطبان کانال مجازی شما در یک نظرسنجی آنلاین گفتهاند که میخواهند مهاجرت کنند، پس مثلا ۶۰ درصد از مردم در پی مهاجرتند؛ این چنین ادعاهایی وهن علم است.
مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور با اعلام عدد میل به مهاجرت ایرانیان گفت: بر مبنای دادههای مراکز مختلف افکارسنجی که با شیوههای علمی و بهصورت میدانی و تلفنی و حجم نمونۀ ملی، یعنی همۀ کشور، گردآوری و در مرکز رصد فرهنگی کشور از لحاظ روشی اعتبارسنجی شده است، میل به مهاجرت ایرانیان عددی بین ۲۴ تا ۲۸ درصد است.
اصغری در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو: زلزله درعینحال که شکافهای طبیعی را تحریک میکند، میتواند شکافهای فرهنگی را نیز تکان دهد. زلزله بیش از آنکه یک اتفاق طبیعی باشد، تأثیرات انسانی و فرهنگی دارد که پیش از آن و بعد از آن نیز امتداد دارد. مقایسۀ دادههای فرهنگی قبل و بعد از زلزله اهمیت زیادی دارد که دنیا نیز در زلزلههای اخیر ترکیه و سوریه توجه زیادی به این امر کرده است. کشور ما هم زلزلهخیز است و با ابعاد فرهنگی و اجتماعی آن آشنا شدیم.
محمد اصغری در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو: نبودن سوگ جمعی در مواجهه با زلزلۀ خوی بهعنوان یک مکانیزم تسکینی باعث شد که مسائل فرهنگی و اجتماعی زودتر از موعد مرسوم خودش را نشان دهد. ضروری است اینها را خوب بشناسم و به یک سیاست فرهنگی و اجتماعی در ابعاد آن برسیم.
محمد اصغری در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو: تلاش کردیم که مقایسهای بین ارزشها، اخلاق و شاخصههای فرهنگی مردم خوی قبل و بعد از بحران را داشته باشیم تا بتوانیم به سیاستگذاری در این حوزه کمک کنیم.
گفتگو با فرهاد رستگارنسب؛ مدیر مرکز رصد اجتماعی و عضو کارگروه رصد فرهنگی کشور
مسئلۀ فرهنگی باید از دل گفتوگوی علمی و عمومی برآید. یعنی پژوهش و گفتوگو، نقد و بازاندیشی؛ مسئلهشناسی نباید از بالا تعریف شود. باید از پایین بتوانیم مسئله شناسایی کنیم. به این ترتیب، مسئلهشناسی فرهنگی نیازمند فضای باز گفتگوی علمی و عمومی است. در فضای باز علمی و عمومی، وقتی ادعایی مطرح میشود میتوان ادعای مقابلش را مطرح کرد و بحث و گفتگوی عمومی شکل می گیرد.
نسبت عمل نسل انقلابی با شعارهای انقلاب در گفتگو با عماد افروغ بررسی شد:
بهمنظور بررسی واقعیت نسل حاضر و نسبتی که آنها اکنون با جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی دارند، گروه جامعه و اقتصاد «سدید» به سراغ یکی از جامعهشناسان کشور که به بیان بیپرده مسائل و ریزبینی در خصوص مشکلات شناخته میشود رفته است و گفتوگوی مفصلی با دکتر عماد افروغ، استاد بازنشسته گروه جامعهشناسی دانشگاه تربیت مدرس و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم انجام داده که در ادامه میخوانید
گفتگوی روزنامه ایران با عماد افروغ، عضو کارگروه رصد فرهنگی کشور
تاکنون چهار جلسه کارگروه رصد فرهنگی تشکیل شده و اولین جلسه آن در دولت سیزدهم بهزودی تشکیل خواهد شد. به همین مناسبت روزنامه ایران با عماد افروغ (جامعهشناس و عضو کارگروه رصد فرهنگی) گفتگویی انجام داده است که متن آن در سایت مرکز رصد فرهنگی کشور بازنشر میشود.