براساس یافتههای پیمایش ملی «فرهنگ وحدت اسلامی»، بیش از ۹۱درصد پاسخگویان، بیحرمتی به مقدسات اسلامی را کاری اشتباه و ناشایست میدانند و بیش از ۹۶درصد مردم هم معتقدند باید در جامعه به عقاید مذهبی همۀ افراد از مذاهب مختلف اسلامی احترام گذاشت.
گزارش حاضر روند و تحولات جمعیتی کشور ایران را با تأکید بر چالشها و مسائل جمعیتی موردمطالعه و بررسی قرار داده است. در این مسیر به مهمترین چالش جمعیتی در کشور توجه شده که باروری زیر سطح جانشینی است.
محمد اصغری، مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی کشور گفت: در جدیدترین گزارش مرکز رصد فرهنگی کشور، بر اساس تجمیع دادههای پژوهشی مراکز مختلف، چیزی حدود ۷۲ درصد از افراد بالای ۱۸ سال شیعه ایرانی برای زیارت اربعین ابراز تمایل کردهاند. این عدد تقریبا مشابه سال گذشته است.
مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی کشور با اشاره به پخش شدن چندباره دادههای مخدوش درباره میل به مهاجرت ایرانیان در فضای رسانهای کشور گفت: اینطور نیست که، چون مثلا مخاطبان کانال مجازی شما در یک نظرسنجی آنلاین گفتهاند که میخواهند مهاجرت کنند، پس مثلا ۶۰ درصد از مردم در پی مهاجرتند؛ این چنین ادعاهایی وهن علم است.
هشتمین گزارش سیاستهای فرهنگی در منطقه عربی، مروری بر تحولات سیاست فرهنگی در 12 کشور عربی بین 1 ژانویه تا 31 دسامبر 2016 را ارائه میدهد. این سلسله گزارشها توسط موسسه اتیجاهات (روندها) از سال 2009 تا سال 2016 تهیه شده است. گزارش هشتم، تحولات فرهنگی در 12 کشور عربی شامل کشورهای عربی شرقی (فلسطین، سوریه، لبنان، اردن و عراق)، چند کشور عربی غربی (تونس، الجزایر، مراکش و موریتانی) و همچنین کشورهای مصر، سودان و یمن را نیز موردبررسی قرار میدهد.
شناخت الگوهای تازۀ فیلم و سریال دیدن، چه ابزارها و مدیومهای آن و چه گرایشهای مخاطبان، اهمیت دارد. پیمایشها و پژوهشهای مختلف در پی این بودهاند جایگاه فیلم و سریال در زندگی روزمرۀ مردم و ترجیحها / سلیقههای سینمایی مردم و تمایز میان ذائقۀ نخبه / غیرنخبه در پاسخگویان و... چگونه بوده است. در ادامه پنج مورد از این تحقیقات بهطور اجمالی معرفی میشود.
پیمایش ملی سنجش ذائقه سینمایی ایرانیان به سفارش سازمان سینمایی کشور در تابستان 1400 با تعداد نمونه 5.339 و در گستره ملی توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اجرا شده است.
مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور با اعلام عدد میل به مهاجرت ایرانیان گفت: بر مبنای دادههای مراکز مختلف افکارسنجی که با شیوههای علمی و بهصورت میدانی و تلفنی و حجم نمونۀ ملی، یعنی همۀ کشور، گردآوری و در مرکز رصد فرهنگی کشور از لحاظ روشی اعتبارسنجی شده است، میل به مهاجرت ایرانیان عددی بین ۲۴ تا ۲۸ درصد است.
آخرین یافتهها در مورد وضعیت فرهنگی کشور با حضور مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور، در جلسۀ غیررسمی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز ارائه و موردتحلیل قرار گرفت.