در این اینفوگرافی اطلاعاتی از وضعیت ارتباطات در ایران تا پایان سال 1396 ارائه شده است. در آن مقطع جمیعت ایران 80 میلیون و تعداد خانوار 24 میلیون محاسبه شده است. روزنامه اعتماد این اطلاعات را به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر کرده است.
گزارش «بازخوانی امنیت در فرهنگ با تمرکز بر رسانههای اجتماعی» توسط نظام بهرامی کمیل نوشته شده و دفتر مطالعات و برنامهریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1396 آن را منتشر کرده است. این گزارش توضیح میدهد که امنیت یک کشور مساوی با امنیت همه و برعکس است.
گزارش «آمایش سرزمین در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» توسط علی باصری و رضا مجیدیزاده نوشته شده و دفتر مطالعات و برنامهریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1396 آن را منتشر کرده است. در مطلب حاضر بخشهایی از این گزارش به همراه متن کامل آن ارائه شده است.
این گزارش توسط دفتر مطالعات فرهنگی معاونت پژوهشهای اجتماعی– فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در خردادماه 1394 تهیهشده است.گزارش حاضر تلاش میکند از طریق تحلیل مطالب مطروحه از سوی متخصصان امر صنعت نشر و کتاب، چالشهای این حوزه را در سه سطح کلان، میانی و خرد آسیبشناسی نماید.
موج سوم «پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی در ایران» در فروردین و اردیبهشت ١٣٩٨ توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اجرا شد. پس از انتشار متن کامل موج اول و دوم این پیمایش ملی، اینک متن کامل موج سوم این پیمایش مهم توسط وبسایت مرکز رصد فرهنگی کشور منتشر میشود.
گزارش «بررسی لایحه بودجه سال 1400 کل کشور؛ بودجه بخش میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری» در دیماه سال 1399 توسط دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ معاونت پژوهشهای اجتماعی- فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تدوینشده است. گزارش حاضر به مسئله تطبیق سیاستها و برنامههای مدنظر لایحه بودجه با اسناد بالادستی و بهصورت مشخص قانون برنامه ششم توسعه میپردازد.
گزارش حاضر موج دوم پیمایش ملی «رفتارهای فرهنگی ایرانیان» است که بعدها بیشتر با عنوان «پیمایش ملی مصرف فرهنگی» شناخته شد. موج اول این پیمایش در سال 1378 و موج دوم با تغییراتی در پرسشنامه و طرح نمونه گیری در پاییز سال 1382 اجرا شد.
این پژوهش توسط مهدی باباربیع و باهدف شناسایی آسیبهای ساختار مطبوعات محلی انجام شده و آسیب هایی که از درون و بیرون متوجه مطبوعات محلی است و باعث کاهش سرعت شتابان مطبوعات محلی و تاثیرگذاری آن در جامعه میشود را بررسی کرده است. این پژوهش را پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سال 1397 منتشر کرده است.
«آگاهیها، نگرشها و رفتارهای اجتماعی و فرهنگی در ایران» در سال 1374 با حمایت شورای فرهنگ عمومی کشور توسط منوچهر محسنی اجرا شد و گزارش آن در سال 1379 توسط شورای فرهنگ عمومی کشور منتشر شد.
موج اول طرح ملی «سنجش ارزشها و نگرشهای ایرانیان» در سال 1379 توسط دفتر طرحهای ملی وزارت ارشاد به مرحله اجرا درآمد. این طرح در ٢٨ استان و در سطح نمونه ١٦٨٢٤ نفری اجراشد. برخی از گویههای این پیمایش درباره ارزیابی مردم ایران از وضعیت اخلاقی و مشکلات جامعه است که در مطلب زیر آمده است.
مسعود چلبی استاد گروه جامعه شناسی دانشگاه شهید بهشتی در پژوهشی با عنوان «بررسی تجربی نظام شخصیت در ایران» طی سالهای ١٣٧٥ تا ١٣٧٨ کوشیده است با ساختن مقیاس شخصیت به سنجش شخصیت ایرانی بپردازد.